20/10/2012 - 21:38 kupovina

Uporedite prije nego što kupite LEGO

10937 Bijeg iz azila Arkham

Ovo nije sezona godine, ali ipak me nervira jedna stvar, pa o tome govorim ovdje: Skup 10937 Bijeg iz azila Arkham je naveden na LEGO Shopu po cijeni od 159.99 €. Skupo je, ali recimo da ipak nije problem, prodavat će se u kantama.

Tamo gdje nas LEGO treba za idiote je da proizvođač naznači da je za ovaj set moguće dobiti 319 VIP bodova, popust od oko 15 eura koji će se kasnije koristiti na web lokaciji (... Zaradite 1 bod za svaki potrošeni € 1. Za svakih 100 prikupljenih bodova nudimo vam 5 € koje možete potrošiti na buduću kupovinu! ...). Ali ove informacije su lažne iz vrlo jednostavnog razloga. VIP bodovi se udvostručuju samo tokom oktobra, a ovaj set trenutno nije moguće naručiti. I verovatno je neće biti moguće naručiti pre 31. oktobra 2012.

Reći ćete mi da je za ovu situaciju odgovorno automatsko udvostručavanje VIP bodova sistema za sve LEGO proizvode tokom mjeseca oktobra. To je nesumnjivo tačno, ali ostaje činjenica da je LEGO mogao predvidjeti ovu situaciju. (Isto važi i za set 10233 Horizon Express).

(hvala Clapclapu na njegovom e-mailu)

Pridružite se raspravi!
Pretplatite se
Primajte obavještenja za
guest
0 komentari
Pogledajte sve komentare
0
Ne ustručavajte se intervenirati u komentarima!x